جراحی بینی

بهترین جراحی بینی

ورم بعد از جراحی بینی - دکتر زهرا خسروی

ورم بعد از جراحی بینی

ورم بعد از جراحی بینی - دکتر زهرا خسروی

ورم بعد از جراحی بینی از جمله عارضه های شایع بعد از عمل بوده که می تواند برای گروهی از افراد بسیار آزار دهنده باشد. معمولا افرادی که به بینی گوشتی دچار هستند ، تورم بیشتری را بعد از جراحی بینی در شیراز احساس می کنند و به همین علت به دنبال روش هایی در جهت تسریع روند کاهشی تورم بینی خود هستند. دقت داشته باشید که کبودی و تورم بخشی از فرآیند بهبودی شما بعد از عمل رینوپلاستی بوده و باید صبر و تحمل کافی برای دیدن نتیجه جراحی خود داشته باشید و از قضاوت عجولانه در رابطه با فرم بینی به دلیل تورم خودداری نمایید. در ادامه این مقاله که توسط بهترین جراح بینی در شیراز ، دکتر زهرا خسروی تهیه شده است تلاش شده راهکارهای به شما معرفی شود که از ورم بیش از حد بینی جلوگیری کرده و به کوتاه تر شدن دوره نقاهت و بهبودی شما کمک کند.

 

ورم بعد از جراحی بینی - دکتر زهرا خسروی

 

ورم بینی بعد از جراحی تا چه مدت طول می کشد ؟

مدت زمان لازم برای کاهش تورم بینی بعد از عمل از جمله دغدغه های بسیاری از زیبا جویان است. موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید این است که حدود 90 درصد از ورم ناشی از جراحی در طی 3 ماه اول بعد از عمل زیبایی بینی از بین رفته و حدود 10 درصد از آن ممکن است تا یک سال ادامه داشته باشد. همچنین به این موضوع باید توجه داشته باشید که نوع بینی ، میزان ضخامت پوست و همچنین تکنیک و مهارت جراح بینی شیراز از جمله مواردی است که در میزان کاهش و افزایش ورم بینی بعد از جراحی تاثیر دارد ؛ هرچه میزان تورم بینی بیشتر باشد ، به طبع به مدت زمان بیشتری برای کاهش و بهبودی نیاز است.

آیا تورم صورت بعد از عمل بینی طبیعی است ؟

بله ، به دلیل تغییراتی که در بافت های بینی ایجاد می شود ، نه تنها بینی بلکه کل صورت شما نیز دچار التهاب و تورم خواهد شد. برای مثال بعد از جراحی شاهد ورم لب ها ، پف پلک و گونه ها نیز خواهید بود که این مسئله کاملا موقتی بوده و به مرور بعد از گذشت یک هفته شاهد کاهش ورم و از بین رفتن تورم صورت خواهید بود.

آشنایی با انواع ورم بینی

ورم اولیه: این نوع تورم به دلیل التهابات ناشی از جراحی و تغییر در بافت های بینی اتفاق می افتد و معمولا با کبودی در ناحیه چشم ، گونه و نواحی اطراف بینی همراه است. هرچه تبحر پزشک در این پروسه بیشتر باشد و برش جراحی در ناحیه کلوملا بینی در نهایت ظرافت و دقت ایجاد شود ، از میزان تورم بینی کاسته خواهد شد. دقت داشته باشید که استفاده از کمپرس سرد در نواحی پیشانی و گونه تا حد زیادی می تواند به از بین رفتن این تورم کمک کند.

ورم پوست: در طی جراحی بینی باز ، پزشک برای دسترسی راحت تر به ساختار بینی با ایجاد یک برش بسیار کوچک ، پوست را از ساختار استخوانی و غضروفی بینی جدا می کند ؛ این موضوع پس از پایان جراحی ، منجر به ایجاد التهاب و تورم بینی خواهد شد. ورم پوستی اغلب به دلیل جمع شدن مایعات زیر پوست اتفاق می افتد. برای رفع این ورم بعد از جراحی بینی حداقل به 3 ماه زمان نیاز است تا پوست با ساختار جدید سازگاری پیدا کرده و به اصلاح به آن بچسبد. در بینی های گوشتی به دلیل ضخامت و چربی پوست ممکن است به مدت زمان بیشتری برای کاهش ورم بینی نیاز باشد.

ورم فیبروز: در واقع به این عارضه ، گوشت اضافه نیز گفته می شود. تنها راه جلوگیری از بروز این نوع تورم بعد از عمل بینی ، مراجعه به جراح بینی متبحر و با تجربه است. برای کوچک شدن و از بین بردن گوشت اضافه لازم است تزریق کورتون به بینی بعد از عمل ، صورت بگیرد.

روش های موثر در کاهش ورم بینی بعد از جراحی

یکی از راهکارهای اساسی و مهم در جهت کاهش ورم بینی بعد از عمل ، استفاده از کمپرس یخ است. سرمای ناشی از کمپرس علاوه بر کمک به کاهش تورم از بروز کبودی های بعد از عمل نیز جلوگیری می کند و درد شما را بعد از جراحی رینوپلاستی بهبود می بخشد. برای اثربخشی بیشتر پیشنهاد می شود هر یک ساعت برای 15 دقیقه کمپرس را روی نواحی پیشانی و گونه های خود قرار دهید و این کار را تا 72 ساعت تکرار نمایید.

نکته مهم دیگر برای کمک به کاهش ورم بینی بعد از جراحی ، نوشیدن آب و مایعات به اندازه کافی است. همچنین پیشنهاد می شود از آبمیوه های طبیعی استفاده نموده و از مصرف نوشیدنی های کافئین دار ، گازدار و آب میوه هایی که مواد نگهدارنده دارند ، خودداری کنید. آب کرفس و آناناس نیز تا حد زیادی می تواند به کاهش تورم و کبودی بینی شما بعد از جراحی کمک کند.

برای جلوگیری از افزایش کبودی و ورم بعد از جراحی بینی ، پیشنهاد می شود استراحت و خواب کافی داشته باشید و از انجام فعالیت های بدنی غیر ضروری و فعالیت بدنی شدید خودداری کنید. بنابراین با توجه به این موضوع شما تا مدتی اجازه ورزش کردن ، بلند کردن اجسام سنگین ، کار کردن و مقاربت جنسی ندارید. عدم توجه به این موضوع می تواند منجر به افزایش تورم ، خونریزی و حتی باز شدن بخیه های جراحی شده و عوارضی مثل بروز عفونت و حتی تغییر در نتیجه جراحی را به همراه داشته باشد. توصیه می شود برای شروع فعالیت های بدنی عجله نداشته باشید و حداقل برای یک هفته استراحت نمایید.

موضوع مهم دیگری که می تواند به کاهش ورم بینی شما بعد از جراحی کمک کند ؛ رعایت رژیم غذایی است. داشتن تغذیه سالم و پرهیز از مواد غذایی سفت و شور ، موجب می شود تا ورم بینی شما زودتر کاهش پیدا کند. به همین دلیل در رژیم غذایی بعد از عمل مصرف پروتئین ، ویتامین و سایر مواد معدنی مفید را باید جدی بگیرید و از مصرف نمک ، ادویه های تند و اسیدی خودداری کنید.

نحوه خوابیدن شما بعد از عمل می تواند در میزان تورم بینی بعد از عمل جراحی نقش داشته باشد. برای کمک به کاهش ورم بعد از عمل بینی ، پیشنهاد می شود دو بالش زیر سر قرار دهید و به پشت دراز بکشید و استراحت کنید. خوابیدن به پهلو می تواند منجر به جمع شدن مایع میان بافتی در یک سمت بینی شده و در نهایت منجر به ورم یک طرفه بینی و نامتقارن به نظر رسیدن بینی بعد از جراحی شود.

ورم نوک بینی چه زمانی از بین می‌رود؟

جراح بینی خوب در شیراز بیان می کند ، ورم نوک بینی بعد از عمل جراحی معمولاً از نگرانی‌های اصلی بیماران است ، چرا که این قسمت از بینی به دلیل داشتن بافت ضخیم‌ تر نسبت به سایر بخش‌ها ، بیشتر مستعد ورم است. به طور کلی ، ورم نوک بینی ممکن است تا چند ماه ادامه داشته باشد ، اما بیشترین کاهش ورم در سه ماه اول بعد از جراحی رخ می‌دهد.

البته بسته به نوع پوست و واکنش بدن هر فرد ، مدت زمان کاهش ورم می‌تواند متفاوت باشد. در برخی از افراد با پوست نازک ، ورم سریعتر کاهش پیدا می‌کند ؛ اما در کسانی که پوست ضخیم‌تری دارند ، ممکن است این فرآیند تا یک سال طول بکشد.
استفاده از کمپرس سرد در روزهای ابتدایی بعد از جراحی، رعایت مراقبت‌های پس از عمل، و اجتناب از فشار روی بینی می‌تواند به کاهش سریع‌تر ورم کمک کند.

چسب زدن بینی راهی موثر در کاهش تورم

یکی از راهکارهای مهم و کلیدی در جهت کاهش ورم بینی بعد از جراحی ، استفاده از چسب بینی است. البته این پروسه به حساسیت و دقت زیادی نیاز دارد و هرگونه اشتباه و فشار زیاد به بینی در حین چسب زدن می تواند عوارض جبران ناپذیری را در پی داشته و حتی موجب تشدید ورم بینی شود ؛ از این رو لازم است به صورت صحیح و اصولی چگونگی چسب زدن به بینی بعد از جراحی را از پزشک خود آموزش ببینید و سپس برای کمک به روند کاهشی تورم به بینی خود چسب بزنید.

تأثیر تغذیه بر ورم بینی بعد از عمل

بعد از جراحی بینی ، تغذیه نقش بسیار مهمی در کاهش ورم و تسریع بهبودی دارد. بدن برای ترمیم و بازسازی به مواد مغذی مناسب نیاز دارد و مصرف غذاهای سالم و مقوی می‌تواند روند کاهش ورم را سرعت ببخشد. غذاهای غنی از ویتامین C، مانند مرکبات و توت‌ها و نوشیدن آب کرفس و آناناس به تولید کلاژن و از بین بردن ورم صورت کمک می‌کنند و برای بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده ضروری است.

همچنین ، مصرف مواد غذایی ضد التهاب مثل ماهی‌های چرب ، گردو ، و روغن زیتون می‌تواند التهابات ناشی از جراحی را کاهش دهد. از طرفی ، مصرف نمک زیاد می‌تواند باعث احتباس مایعات در بدن شود و ورم بینی را تشدید کند. بنابراین بهتر است از خوردن غذاهای شور پرهیز کنید. در کل، تغذیه متعادل و مناسب پس از جراحی می‌تواند نه تنها در بهبود سریع‌تر کمک کند ، بلکه باعث کاهش ورم و التهاب نیز شود.

تاثیرات کورتون در کاهش ورم بینی بعد از عمل

در شرایطی که روند کاهشی تورم بینی به خوبی پیش نرود و با گذشت زمان بینی همچنان متورم باشد ، برای جلوگیری از بروز اسکار و همچنین کمک به کاهش ورم بینی ، تزریق کورتون توصیه می شود. معمولا افرادی که بینی گوشتی دارند یا جراحی ترمیمی بینی انجام داده اند ، به تزریق این دارو نیاز پیدا می کنند.

قرص آناهیل و تأثیر آن در کاهش ورم بینی

قرص آناهیل به عنوان یکی از مکمل‌های گیاهی معروف برای کاهش ورم و تسریع بهبودی پس از جراحی بینی شناخته می‌شود. این قرص از عصاره آناناس ، که حاوی ماده‌ای به نام بروملین است ، تهیه شده و به دلیل خاصیت ضد التهابی و ترمیم‌کننده‌ای که دارد ، می‌تواند به کاهش ورم و کبودی بعد از عمل کمک کند.

بروملین با جلوگیری از تجمع مایعات در بافت‌ها و کاهش التهاب ، باعث می‌شود که بدن سریع‌تر به حالت طبیعی خود برگردد. بسیاری از پزشکان مصرف این قرص را بعد از جراحی توصیه می‌کنند تا روند بهبودی تسریع یابد. با این حال ، مصرف آناهیل باید با مشورت پزشک انجام شود ، زیرا ممکن است با داروهای دیگر تداخل داشته باشد یا برای برخی افراد مناسب نباشد.

اشتراک در
اطلاع دهید
0 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین
بازخوردهای درون خطی
مشاهده همه نظرات